August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Lagja 11, 200m nga Muzeu i Deshmoreve, Durres
+355 52 223739 | +355 67 20 35416

Shërbime & Pajisje

DIZINSEKTIM

Insektet zvarritese si buburrecat, furrtaret, milingonat, pleshtat, cimkat etj) si dhe insektet fluturuese (mizat, mushkonjat, grerezat etj) jo vetem mund te japin nje bezdi te madhe kur levizin apo fluturojne neper ambjentet tuaja por ato jane te njohura edhe si transportuese te shume semundjeve te rrezikshme si salmonela, dizanteria, tuberkulozi si dhe parazitet e zorreve.

Jashteqitjet e buburrecave dhe furrtareve mund te shkaktojne ekzeme dhe astme, ndersa pickimi i cimkave dhe pleshtave shkakton dhimbje dhe acarim te lekures.
Nese nuk trajtohen ato shtohen shume shpejt dhe ne numer te madh jane shume rezistente dhe kerkojne nje trajtim te kualifikuar.
Prania e tyre ne aktivitetin tuaj shkakton:
-humbjen e menjehershme te besimit ,dhe impresion te nje ambjenti te piset
-rrezik per shendetin e njerezve dhe papajtushmeri me normat e higjenes
-pakesim te te ardhurave si rezultat i humbjes se klienteve.
Edhe pickimi i grerezes dhe bletes eshte nje eksperience e dhimbshme dhe mund te jete edhe vdekjeprures per 1 ne 30 persona alergjike ndaj pickimeve.
Mos nxitoni te shkaterroni vete nje fole grerezash sepse kolonite e tyre jane shume te rrezikshme. Kerkoni ndihme profesionale.
Problem shqetesues jane edhe fluturat e vogla dhe mola te cilat edhe pse nuk perbejne problem shqetesues per shendetin jane shkaktare te demtimeve te ndryshme ne rroba pelhura, lekura, pelice, qilima. Demtimi eshte bere pasi larvat kane celur dhe para se ju te shikoni duke fluturuar flutura te vogla. Keshtu qe eshte shume e rendesishme parandalimi i problemit.
CODEM ofron sherbimin e saj per trajtimin e problemit te infektimit nga insektet zvarritese dhe fluturuese me ane te :

  • Sperkatjes me pompe
  • vendosjes se xhelit special, Schaben-gel Pro
  • vendosjes se llampave UV Fly Control
  • me ane te insekticidit tymoses Dobolfumigante
  • Sigurojme nderhyrjen ne kohe dhe me rezultate te qendrueshme. Ssherbimi yne eshte i shpejte efektiv dhe ofron nivelin me te larte te sigurise per njerezit dhe kafshet.

Deratizim

Prania e minjve ne ambjentet tuaja eshte me shume se nje shqetesim. Ato mund te jene nje rrezik serioz ne ambjente ku ka njerez dhe ku femijet tuaj luajne.
Ndotin ushqimet dhe ambjentin duke u bere shkaktare te semundjeve te ndryshme.
Nje mi duke kafshuar drurin dhe plastiken mund te provokoje deme te renda per arredimet, tuaja.
Minjte mund te provokojne edhe zjarre duke kafshuar kavot elektrike.
Shenjat tipike te nje problemi me miun jane:

Zhurma gervishtjesh – ne mure apo tavane ku minjte levizin
Jashteqitje – minjte lene jashteqije te vogla dhe te erreta ne zonat ku ato levizin.
Ere specifike – minjte lene gjurme me ere spedfike si ajo e amoniakut qe eshte vecanerisht e forte ne ambjente te mbyllura.
Demet – minjte kane dhembe te forte qe i rriten vazhdimisht dhe qe kafshojne drurin, plastiken dhe materiale te tjera te forta.
Folete – minjte ndertojne fole me materiale te copetuara si gazeta, pelhura. Gjenden ne vende te fshehta dhe zakonisht kane minj te vegjel brenda.

Llojet me te perhapur jane:
Miu i kanaleve ,zakonisht jeton ne toke dhe hap vrima, por eshte gjithashtu ne gjendje te ngjitet edhe ne siperfaqe te ndryshme. Eshte i vetmi lloj qe jeton ne tubacionet e kanalizimeve. Ushqehet kryesisht me drithra. Mer 30gr ushqim dhe 60ml leng ne dite.

Miu i kulmeve, i catise, kolonite me te medha jane te perqendruar rreth porteve. Eshte i shkathet, ngjitet lehtesisht ne siperfaqe te shumta, rralle germon vrima, nderton me lehtesi fole brenda ndertesave.

Miu i shtepise, zakonisht jeton ne toke por mund te ngjitet edhe ne siperfaqe te pjerrta, ushqehet kryesisht me drithra dhe mund te jetoje edhe pa lengje.

Miu i fushes, Riprodhohet nga mars/prrilli deri ne tetor/nendor. Ne ambjente te hapura jeton 2-3 muaj, hane sasi te medha te farerave te egra. lnsektet dhe kerminjte jane ushqim i rendesishem per to fundi i pranveres deri ne fillim te veres.

Nese i keni keto probleme dhe minjte nuk ju lene te qete, mos u deshperoni. Besoni tek CODEM i cili menaxhon plane nderhyrjeje qe lejojne zhdukjen e problemit me rezultate te garantuara nga experienca dhe perdorimi i produkteve cilesore:
Kutiat SX Rattenbox black te cilat jane te llojeve te ndryshme, metalike, plastike dhe xhami ne pershtatje me ambjentin ku vendosen, jashtzakonisht te sigurta, te pa arritshme nga femijet dhe kafshet shtepiake, te forta, te pershtatshme per tu vendosur ne terren dhe ne mur, ne ambjente jashte dhe brenda, me nje perdorim shume te sigurte ne ambjentet publike, ferma, stalla, shkolla, spitale, banesa, ne ambjente te industrise ushqimore, magazina etj. keto kutia paisen brenda me karrema turablocke dhe pastencoder te alternuar qe jane nje kombinim i persosur i produkteve vdekjeprurese per minjte te madhesive dhe llojeve te ndryshem.

DIZINFEKTIMI

Demtues te padukshem qe shkaktojne probleme shume te dukshme.

Bakteriet dhe viruset te sjella ne ambjentet tuaja nga demtuesit e ndryshem e bejne te domosdoshme aplikimin e metodave efektive per parandalimin, mbrojtjen dhe eleminimin e tyre. Per strukturat ushqimore, bujqesore, per spitalet, klinikat mjeksore, farmacite, shtepite e pleqve, hotele dhe restorante, pastrimi dhe dizinfektimi jane shume te rendesishme per sigurine dhe higjenen. Ne shumicen e rasteve ato luajne nje rol te rendesishem edhe per parandalimin e semundjeve infektive.
Produktet qe ne perdorim per kete qellim garantojne cilesi te larte te sherbimit qe ne kryejme. Ato kane fuqi te larte te depertimit dhe stabilitet kimik,

Jane jotoksike per njerezit
Nuk lene njolla dhe nukjane korrozive
Jane te thjeshta ne perdorim

DISA NGA MJETET dhe PAJISJET QE NE PERDORIM

MONITORIM

MONITORIMI – i insekteve dhe i brejtesve

Ky aparat i garanton aktivitetit tuaj nje mbrojtje efikase ambjentit te brendeshem dhe njofton menjehere ne rast se miu hyn ne kete ambjent.